# ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών αναλύσεων, προτάσεων, αμφισβητήσεων και καθημερινού βομβαρδισμού με αληθινές και ψευδείς ή κατασκευασμένες, στα εργαστήρια της προπαγάνδας, «ειδήσεις» από τα συμβατικά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, «μία από τα ίδια» ακόμη σκέψη, απεικόνιση ή πρόταση επάνω στη ροή των πολιτικών πραγμάτων, δεν θα προσέθετε τίποτε απολύτως, (ή, μάλλον, θα προσέθετε ακόμη λίγη θολούρα στο τοπίο) παρεκτός και αν είχε πράγματι να προσφέρει μία συγκεκριμένη χρησιμότητα, που λείπει.
Πιστεύω λοιπόν, ότι, το εγχειρίδιο που κρατάς στα χέρια σου, αγαπητέ αναγνώστη / αναγνώστρια, κομίζει αυτή τη χρησιμότητα, αφού:
1. Συνοψίζει, σηματοδοτεί και συμπυκνώνει σε μία μόνο λέξη («κομματοκρατία»), δίνοντάς της τη συγκεκριμένη έννοια που ορίζεται στον υπότιτλο, όλα αυτά που λέγονται περιγραφικά σε χιλιάδες σελίδες κριτικής που ασκείται από δημοσιογράφους, πολιτικούς επιστήμονες και εκατομμύρια πολίτες, (επωνύμως και ανωνύμως) που, όμως, όλες, στερούνται μίας ορισμένης και οριστικής /ονομαστικής αποκάλυψης της γενεσιουργού αιτίας όλων αυτών των κακών που κριτικάρουν και καυτηριάζουν. Όταν όμως η αιτία του (όποιου) κακού, δεν στοχεύεται ακριβώς στην καρδιά της, η απόπειρα κατανίκησής της είναι, εκ των προτέρων, καταδικασμένη να αποτύχει. Το εγχειρίδιο αυτό, δείχνει ακριβώς αυτό: την καρδιά της κακοδαιμονίας της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας . Αποκαλύπτει μιαν αναμφισβήτητη αλήθεια που, όμως, παραμένει δυσδιάκριτη στο δημόσιο διάλογο, καλυπτόμενη με τη χρήση των τεχνικών παραλλαγής, που εκμεταλλεύονται και χρησιμοποιούν αυτοί που δεν θέλουν να εντοπίζεται και να καθίσταται φανερή η αλήθεια.

2. Η χρήση αυτής της λέξης, διατυπώνει με απλότητα και σαφήνεια, μία τεκμηριωμένη πολιτική εκτίμηση, που αποτελεί τη βάση ερμηνείας όλων όσων συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή ζωή όλων ημών, των πολιτών της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή, προσφέρει ένα εργαλείο ανάλυσης και κατανόησης των πολιτικών αποφάσεων και πράξεων που καθημερινά έρχονται στο φώς της δημοσιότητας ντυμένες με τα αραχνοϋφαντα πέπλα του «δήθεν», τα οποία αφαιρεί, ώστε η αλήθεια να φανεί γυμνή, όμορφη ή άσχημη και να διευκολύνεται η κριτική ικανότητα του πολίτη/κριτή, εν όψει επιλογών του, που διαμορφώνουν τη ζωή του και των παιδιών του.

Αυτό γίνεται μέσα από μία ανάλυση των φαινομένων, τεκμηριωμένη με λογική απαλλαγμένη από πολιτικές δουλείες των Αριστερών ή Δεξιών δεξαμενών εμπάθειας, που θολώνουν τη ματιά και οδηγούν τη σκέψη σε λάθος δρόμους, με αποτέλεσμα λανθασμένες επιλογές, πράξεις, αποτελέσματα.
• Μία αναλυτική ματιά, που θα σε βοηθήσει να μην πατάς τις νάρκες της προπαγάνδας που ακρωτηριάζουν τη λογική σου και οδηγούν τις αποφάσεις σου στην δοσμένη από την προπαγάνδα κατεύθυνση, (δηλαδή σε δρόμους που άλλοι θέλουν να σε οδηγήσουν με κλεισμένα τα μάτια σου) για το παρόν σου και το μέλλον των παιδιών σου.
• Μία ματιά που θα σε βγάλει από το θολό τοπίο που δημιουργεί η πληθώρα αντιφατικών πληροφοριών με τις οποίες βομβαρδίζεσαι επί 24ώρου βάσεως, 365 μέρες το χρόνο.
• Μία πολιτική εκτίμηση που, αφού ως εργαλείο ερμηνείας των τεκταινομένων, γίνει κτήμα δικό σου και μετά μιας δυναμικής μειοψηφίας, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία μίας πολιτικής συσπείρωσης που θα αποτινάξει από την πλάτη της Ελληνικής κοινωνίας τον δυνάστη της, που δεν είναι άλλος από την κομματοκρατία, όπως αποκαλύπτεται και τεκμηριώνεται, στις επόμενες σελίδες.
Η αποκαλυπτική αυτή εκτίμηση, συμπυκνώνεται στην πρόταση:
Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ,
πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά
που προτάσσει το συμφέρον του κόμματος από το κοινωνικό όφελος
και έχει καταστεί κρατούσα άποψη στην πολιτική πρακτική
είναι η μήτρα κάθε κακού της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται στο εγχειρίδιο αυτό,(εκτός του τελευταίου κεφαλαίου, «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» http://dia-tafta.blogspot.com), αποτελούν την τεκμηρίωση αυτής της αποκαλυπτικής πολιτικής εκτίμησης.

Είναι δε, πολύ σημαντικό, να υπάρξει η τεκμηριωμένη απόδειξη της ορθότητας αυτής της εκτίμησης, διότι όταν εσύ, αγαπητέ αναγνώστη/ρια, αντιληφθείς χωρίς κενά, απορίες και αμφισβητήσεις, τον τρόπο που μπορείς να αποκαλύπτεις την αληθινή αιτία και στόχευση των λόγων και των πράξεων των ηγετών/οδηγών σου, τότε υπάρχει ελπίδα να πετάξεις τις κομματικές παρωπίδες (αν φοράς) ή να επιχειρήσεις να βγουν και κάποιου γνωστού σου.

Η αλήθεια αυτή, ίσως μπορεί (πρέπει, θα έλεγα) να γίνει, (για κάθε πολίτη που θέλει να έχει ο ίδιος τον έλεγχο και τη διάθεση του εαυτού του), το εργαλείο πολιτικής ανάλυσης κάθε πολιτικής πράξης που καθημερινά διαδραματίζεται στην πολιτική σκηνή, ώστε να αποκαλύπτεται (σ’ αυτόν και στο περιβάλλον του) η πραγματική αιτία της δημιουργίας της και της στόχευσής της.

Αν συμβεί αυτό, μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος στην ελπίδα απαλλαγής της κοινωνίας μας από το πολυκέφαλο τέρας της κομματοκρατίας που την κρατά δέσμια στο τέλμα της οικονομικής και αξιακής της υπανάπτυξης, που όλοι, ακόμη και το κομματοτρεφόμενο πολιτικό προσωπικό της, παραδέχονται την ύπαρξή του, πάντα όμως, με πλάγιο και παραπειστικό λόγο.
Αυτός είναι ένας λόγος που, το εγχειρίδιο αυτό, πρέπει να γίνει το στιλέττο, ει δυνατόν, του κάθε Έλληνα πολίτη, ή, τουλάχιστον, του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας μας.
Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει αμέσως. Χρειάζεται λίγο χρόνο. Το πόσο «λίγο», αναλύεται διεξοδικά στο τελευταίο κεφάλαιο «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» http://diatafta.blogspot.com
Αρχικά, χρειάζεται η συσπείρωση μίας «φωτισμένης μειοψηφίας», η οποία θα μπολιάσει με την κριτική αυτή ματιά την απαιτούμενη κοινωνική πλειοψηφία που θα αποκεφαλίσει τον σύγχρονο Μινώταυρο που τρώει και θα συνεχίσει να τρώει το μέλλον των παιδιών μας, αν δεν (και ώσπου να) τον αφανίσουμε.
Περισσότερα για τη δημιουργία αυτής της «φωτισμένης μειοψηφίας», στο τελευταίο κεφάλαιο, «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» http://dia-tafta.blogspot.com
Η συνέχεια στην επόμενη σελίδα (επάνω αριστερά)